Project Description

Designklassiekers Wever & Ducré als eye-catchers in toprestaurant

Een mooie harmonie tussen een nieuwe technologie en tot de verbeelding sprekende designklassiekers: dat was het uitgangspunt voor de verlichting van restaurant Table d’Amis in Kortrijk.

De nieuwe technologie, “Ambient white dimming”, van Wever & Ducré werd voorgesteld. “Dit biedt de mogelijkheid om bij ledverlichting voor iedere gelegenheid de juiste sfeer te creëren”, aldus Nathalie Lagae van Wever & Ducré. “Het licht kan dus worden gedimd volgens het gevoel van het moment. In een niet-gedimde situatie krijg je een neutrale, warme kleurtemperatuur van 3000K. Wil je een romantischer sfeer oproepen, dan kan het licht gedimd worden tot 1800K. Met deze technologie is het perfect mogelijk om een identiek gevoel als bij kaarslicht op te roepen.” Een restaurant is een gedroomde omgeving om deze technologie toe te passen. Het duurde dan ook niet lang voor de uitbaters van Table d’Amis (bekroond met ster) helemaal overtuigd raakten van deze techniek en beslisten om ze in hun nieuwe restaurant te integreren.

De nieuwe technologie werd geïntegreerd in de cilindervormige pendels (met leds) boven de ronde tafels. De ronde vorm van zowel tafels als armaturen zorgt hierbij voor een leuke harmonie. De cilindervormige tafelverlichting krijgt een verlengstuk in de plafondverlichting, waar eveneens voor ronde, witte armaturen (model Solid) werd geopteerd. Dat laatste model vind je ook in de plafondverlichting van de keuken, maar dan in het zwart, uniform met de kleur van het plafond. In de ruimte tussen de zaal en de toiletten werd als plafondverlichting gekozen voor 4 Sqube-armaturen op een rail. Boven elke tafel onder het hellende dak werd als verlichting een pivoteerbare Sqube voorzien die de hellingsgraad integraal kan opvangen en voor loodrechte verlichting op de tafels zorgt. De andere pijler van de verlichting in Table d’Amis is de consequente keuze voor designklassiekers. De opdrachtgevers raakten snel gecharmeerd door de reïncarnatie van de armaturen van Jules Wabbes.