Project Description

Oude schuur transformeert in prachtige woning

De transformatie van deze schuur naar individuele woning maakt deel uit van een huisvestigingsproject op de site van een oude boerderij aan de afrit Bois de la Houssière (Braine-le-Comte).

De architect van het project, Raphaël Barigand, wou de ziel van de locatie respecteren door met volume te “boetseren”: de hoogte van het plafond op de begane grond, de kamers die communiceren met de woonkamer via hoge ramen, de sculpturale trappenhuizen die zorgen voor circulatie tussen de ruimtes, het behoud van de originele muren, alsook het eiken frame met latjes uit ver vervlogen tijden.

Toen de inwoner van het pand contact opnam met Lightlab, op verzoek van zijn installateur, Olivier Mathias (OLMATEC), was zijn doel om verlichtingsoplossingen te vinden die zowel de volumes van het pand vergroten als de bestaande materialen benadrukken.

Na het overlopen van de verschillende mogelijkheden en het beschikbaar budget, werkte Lightlab het volledige project uit.

We besloten om de bakstenen muren, de sleutelelementen van dit interieur, te sublimeren, met de hulp van beperkt licht vanuit de grond via UNIBRIGHT. In de trappenhuizen en de mezzanine bekleden de Vision wandlampen van DELTA LIGHT de muren en bezorgen een design toets aan deze ruimte, waar nog alle oorspronkelijke elementen van de oude schuur (de muren, het gebinte) aanwezig zijn. In de woonkamer, waarrond zich de verschillende onderdelen van het leven afspelen, geven de pendels van ARTEMIDE leven aan de grote ruimte onder het dak. De samengestelde Box verlichting van WEVER & DUCRE accentueert het gezellige effect en het warme uiterlijk van de locatie. Men voelt zich hier onmiddellijk thuis. In de andere gedeeltes van het huis vinden we eveneens de merken XAL en VIBIA terug.

Brands: Delta Light, Unibright, Wever & Ducré, Vibia, Artemide, XAL

Installer: Olmatec

Architect: Raphaël Barigand