Project Description

Magnifieke privéwoning “Molière” in Brussel verlicht door Lightlab

Het residentieel project “Molière” in Brussel bestaat uit een samenhang van verschillende volumes met als centraal verbindingspunt een sterk gedefinieerd trappenhuis. Lightlab werkte voor deze riante woning een lichtplan uit dat perfect aansluit bij de architecturale opbouw van de woning.

Om de architecturale lijnen en het trappenhuis te accentueren maakte Lightlab gebruik van de MICROLINE TRIMLESS inbouw LED-profielen van DELTALIGHT. De strakke afwerking en de mogelijkheid om zonder schaduwvoeg te werken gaf hierbij de doorslag. Alle profielen zijn voorzien van een dimbare voeding 0-10V zodat deze perfect konden aangesloten worden op het Bits & Bytes domoticasysteem dat de volledige woning stuurt.

De eigenaars hebben verschillende wanden doorheen de woning voorzien voor het etaleren van kunstwerken, hetgeen ook perfect diende uitgelicht te worden zodat elk kunstwerk tot zijn recht kwam. Voor het uitlichten van deze wanden ging Lightlab op zoek naar een “wallwasher” die de lichtverdeling start vanaf de wand en zo dus geen schaduwvoeg creëert. Eveneens moest de armatuur krachtig genoeg zijn om de hoogtes van de ruimte te overbruggen. De LASER BLADE WALLWASHER van IGUZZINI bood hierbij de oplossing. Dit toestel zorgt voor een egale uitlichting van de wanden zodat elk kunstwerk, groot of klein, perfect kan worden uitgelicht.

Voor de algemene verlichting ging de voorkeur naar de LASER BLADE LARGE van IGUZZINI die door zijn strakke look perfect past bij het lijnenspel van de trimless-profielen en de strakheid van de wallwasher. Doordat de spot dieper in het armatuur ligt, houden we verblinding tegen.

Het accent op de lift werd gelegd met inbouw vloerspots, de LEDPLUS van IGUZZINI.

Voor de dressings kwam de MEDARD van MODULAR perfect in aanmerking. Door de richtbaarheid van deze spot konden we de dressing volledig gaan uitlichten.

De zithoek die deel uitmaakt van een prachtige vide mocht de eyecatcher van de woning worden. De WIREFLOW van VIBIA zorgde hier dan ook voor de kers op de taart. Heel aanwezig maar toch doorzichtig. De ideale aansluiting naar het architecturale lijnenspel van de woning met een knipoog naar de traditionele luster.

Voor de buitenverlichting is er gekozen voor BEGA armaturen omwille van hun degelijkheid en kwaliteit.