Project Description

Nieuwe verlichting showroom Mercedes Benz

Bij een grondige verbouwing van Mercedesgarage Jacobs in Lokeren, waarbij bestaande opslagruimtes en ateliers deskundig werden omgetoverd tot toonzaal, werd veel aandacht besteed aan de verlichting. In nauwe samenwerking met de lichtspecialisten van Lightlab Oostkamp, realiseerden Expo-Experts en npl interior een schitterend project.

De lagere showroomgedeeltes en de belevingsruimte worden op een jongere, sportieve manier aangepakt en verlicht met DALI stuurbare 3F-railsystemen met LED projectoren van RZB. De hoge showroom wordt voortaan verlicht dmv LED High Bay toestellen. Een schoolvoorbeeld van hoe mooie verlichting tegelijk ook energiezuinig kan zijn.

De burelen van de administratie worden integraal met een lijnenspel van LEDprofielen verlicht.

De verkoopkantoren worden knusse ruimtes met een warme feel. Mooie designstoelen, houten wanden met ingewerkte LEDprofielen, geen enkel detail werd over het hoofd gezien om het de klant zo comfortabel mogelijk te maken.

In het onthaal en de klantenzone kan de klant rustig werken terwijl hij op zijn voertuig wacht. Hier werden verlichtingstoestellen geplaatst met akoestisch materiaal om het geluidscomfort te maximaliseren. Bij het betreden van de toonzaal wordt de “blikvanger” letterlijk omkaderd met een gependelde rail waardoor alle kanten van de wagen perfect uitgelicht worden.

Een wagen kiezen, testen, kopen bij Mercedes Jacobs te Lokeren wordt een geheel nieuwe beleving waar elk type klant zich meteen toe aangesproken zal voelen.

Na de succesvolle samenwerking voor de vestiging in Lokeren werd er opnieuw beroep gedaan op Lightlab voor de vestiging in Sint-Niklaas die binnenkort in uitvoering gaat.