Sinds januari is “The Office of Tomorrow” een feit. In “The Office of Tomorrow” wil Living Tomorrow een duidelijk beeld scheppen van de manier waarop we binnenkort gaan werken.

“The Office of Tomorrow”

Sinds januari is “The Office of Tomorrow” een feit. In “The Office of Tomorrow” wil Living Tomorrow een duidelijk beeld scheppen van de manier waarop we binnenkort gaan werken.

Iedereen is er zich van bewust dat meer en meer jobs worden overgenomen door robots. Maar creativiteit, emotie en het EQ blijft exclusief voorbehouden voor de mens. Het kantoor van de toekomst speelt hierop in door de werknemer zelf centraal te stellen. Heel de kantooromgeving is erop gericht om mensen in een juiste gemoedsgesteldheid te brengen zodat de creativiteit volledig tot uiting kan komen.

De rol van SLV

Verlichting is enorm belangrijk om innerlijke rust en de juiste focus te bekomen. Met adequate verlichting op de juiste plaats, kunnen werknemers de hele dag genieten van een positieve werksfeer. SLV voorziet met zijn kantoorverlichting een combinatie van ergonomie, ecologie en beleving.

Ergonomie

Boven de bureaus passen de armaturen “Worklight” zich automatisch aan volgens het daglicht. Dit zorgt ervoor dat het lichtniveau op het werkblad constant blijft. Het armatuur geeft 1/3e licht naar boven en 2/3e naar beneden. Het indirecte licht zorgt ervoor dat er een egale spreiding van licht is in de werkomgeving. De armaturen hebben een prismatische plexi die het licht efficiënt breekt zonder dat het gaat verblinden.

Teveel lichtverschil en contrast vermoeien de ogen en de geest. Daarom is er overal 3000K lichttemperatuur voorzien, wat ook wel warm wit wordt genoemd.

Ecologie

Alle armaturen zijn voorzien van LED lampen. Hierdoor wordt het energieverbruik tot een minimum herleid. Aangezien LED lampen een enorm lange levenstijd hebben worden onderhoudskosten, denk maar aan lampen vervangen, vermeden.

Daarnaast zijn een groot aantal van de lampen voorzien van bewegingsdetectoren. Deze zorgen ervoor dat wanneer er geen aanwezigheid is, de lampen zich automatisch uitschakelen. Ook hierdoor zal het energieverbruik sterk dalen.

Beleving

Naast ergonomie en ecologie, speelt de beleving van licht een belangrijke rol in “The Office of the Future”. Zo zal het dimsysteem van de lampen ervoor zorgen dat de lampen langzaam aan of uitgaan, wanneer ze worden in- of uitgeschakeld. It’s all about experience.

Ook de vorm en kleur van de armaturen zelf zijn aangepast aan de omgeving.

Boven de bureaus zal het functionele aspect van “Worklight” worden gecompenseerd met het decoratieve. De unieke ronde vorm voorzien van een betonlook zorgt voor een cool en trendy uitzicht. Deze look komt terug in het interieur wat maakt dat licht en interieur één geheel vormen.

In de vergaderzones is de sfeer iets luchtiger en neemt creativiteit de bovenhand. In deze zones kiezen we voor pendelarmaturen in verschillende vormen en kleuren die op hun beurt in harmonie zijn met de omgeving.

Het totaalplaatje klopt volledig. Dit is het resultaat van een goede samenwerking tussen het SLV projectteam, de architect en de eindklant. De lichtstudie, projectondersteuning  en opvolging heeft er voor gezorgd dat dit alles binnen de eisen van de klant en de geplande timing is opgeleverd.

SLV is not just light, it’s more than light.