‘Out of the box’ denken. Je hoort het vaak. Maar hier bij Modular geloven we erin om de box gewoon aan de kant te schuiven en met een schone lei te beginnen. Zo bedachten we Pista, ons nieuwe magnetische railsysteem dat bewijst dat esthetiek zowel speels als functioneel kan zijn. Ben je al nieuwsgierig? Maak dan snel kennis met Pista!

Eindeloze geometrie

Op het eerste gezicht merk je meteen het dunne, gestroomlijnde design van Pista. Maar er schuilt nog veel meer achter Pista. Pista is het Italiaanse woord voor een racecircuit. Hoewel er minder bochten zijn in deze rails, hebben ze hetzelfde potentieel voor eindeloze opstellingen. Dankzij de 180° aansluiting is de rail geschikt voor continu lineaire ledverlichting, met een modulelengte van 500 mm tot een indrukwekkende 2500 mm.

Licht in laagjes

Pista is nog gedurfder dankzij de dubbele steun waarmee lineaire lampen naast spots geplaatst kunnen worden met behulp van parallelle modules. Het is aan jou om symmetrische en asymmetrische lichtopstellingen te creëren en interieurs om te toveren tot je eigen geometrische speelterrein.

Nieuw zijn de twee miniatuurversies van enkele befaamde spots: Médard en Marbul, in feite Marbul‑ito. Deze laatste is verkrijgbaar als opbouwmodule of met hangsysteem, die allebei geleverd worden met een kabel van 2 meter voor de liefhebbers van hoge plafonds.

Nieuw op de markt

Maar het is onze nieuwe lineaire led-module Night Light – een unieke armatuur op de markt – die hét gespreksonderwerp van de dag zal zijn. Met het licht uit is de gestroomlijnde zwarte Night Light een designelement dat de geometrie van de omgeving verfraait. Zet het licht aan en de zwarte diffusor zorgt voor een zachte, gezellige gloed om een aangename sfeer te creëren. We overdrijven niet als we zeggen dat Pista de armatuur bij uitstek wordt voor woningen, intieme winkelruimtes, hotels of restaurants.

Wat laat je zien?

Bij Modular zit de schoonheid ongetwijfeld in de details. De rail van Pista past perfect bij de miniatuur-armaturen. Om nog maar te zwijgen over de perfect passende kappen die de magnetische rail verbergen, voor een strakke, gestroomlijnde afwerking. Mogelijkheden genoeg om te spelen met lichtpunten en schaduwen in jouw opstellingen.

Eenvoud troef

In stijlvol zwart of strakke witte structuur kan Pista verzonken of als opbouw gemonteerd worden op het plafond of de muur. Of via het hangsysteem. Van daaruit ligt de opstelling helemaal in jouw handen. Letterlijk. Klik en schuif de verschillende units gewoon in de magnetische rails, kantel de accentverlichting naar wens en klaar is kees! Je kunt wel stellen dat Pista dan ook nooit echt af is. Het is werk in uitvoering, maar dan wel prachtig werk.