DICE

De DICE is een compact en gemakkelijk te installeren opbouwarmatuur voor plafondmontage. Ondanks zijn beperkte afmetingen kan de DICE zelfs verkregen worden met een geïntegreerde convertor. Het blokvormige armatuur kan eenvoudigweg op een bevestigingsplaatje op het plafond geklikt worden. Op die manier zijn er ook geen vijzen zichtbaar. Dit is maar één van de designkenmerken die aantonen dat er over dit minimalistisch design goed werd nagedacht. Een ander voorbeeld is geïntegreerde led die voorzien is van een diamantvormige lens. De facetlijnen van die lens lopen door in het ontwerp van het toestel. Bovendien ligt de lichtbron verdiept in het armatuur waardoor er een bijzondere schaduwwerking ontstaat. De stralingshoek van 50° zorgt voor grote verlichte vlakken die dankzij het zachte, heldere licht elke ruimte verfraaien.

BERRIER JUNIOR

BERRIER JUNIOR is het kleine broertje van de populaire BERRIER. Deze pendellamp heeft net dezelfde vorm als zijn grote broer maar is gewoon kleiner. BERRIER JUNIOR beschikt over een tijdloos, rond design. TAL tilt de bolvormige hanglamp echter naar een hoger niveau door deze af te werken met een bolle, glazen lens. De lichtbron van de BERRIER Junior is een LUXEON M ledmodule die aangestuurd wordt op 350mA. Dit resulteert in 400lumen en in combinatie met de glazen lens werpt dit een erg mooie bundel. Net als bij z’n grote broer biedt TAL een breed scala aan varianten van de BERRIER JUNIOR. Zo is er de Black & Gold versie – de vaste waarde in het gamma van TAL – waarbij de behuizing een zwarte poederlak heeft en de ring van de lens uit goud geanodiseerd aluminium bestaat. De Berrier Junior komt ook erg mooi tot zijn recht in een cluster.

MICRO TOMMY SURFACE

TAL streeft voortdurend naar productverbeteringen – en uitbreidingen en ook de MICRO TOMMY werd onder handen genomen. De minimalistische downlights zijn dan ook vanaf heden beschikbaar in een opbouwversie en dit werd MICRO TOMMY SURFACE gedoopt. Een MICRO TOMMY SURFACE beschikt over drie richtbare LUXEON M ledmodules; goed voor zo’n slordige 1200 lumen. Dit opbouwtoestel kent dezelfde vormentaal als de BOA toestellen en leent zich dan ook perfect tot een mix en match van beide armaturen. Net als bij de DICE kan je de MICRO TOMMY SURFACE eenvoudigweg op een bevestigingsplaatje klikken. Ook hier zijn dus geen vijzen zichtbaar. De MICRO TOMMY SURFACE is dankzij zijn minimale afmetingen en geometrische vormgeving een oogstreling voor elk interieur.