Dit jaar rondde op-en-top Belgisch bedrijf TAL de verhuis naar hun nieuwe vestiging in thuishaven Pittem af. In de gloednieuwe bedrijvenzone Moortelmeers pootten TAL en zusterfirma’s Lithoss en Elek Trends een kolossaal gebouw van ruim 8000 vierkante meter neer. Waar TAL voorheen op drie locaties terug te vinden was, huizen zowel administratie, productie en showroom nu onder één dak.

Die laatste vormt uiteindelijk de kers op de taart van het nieuwe pand. De showroom is een heuse belevingsruimte die alle toestellen uit het gamma van de fabrikant omvat. De ruime toonzaal bestaat uit twee verdiepingen en een terras dat plaats biedt aan de buitentoestellen. Beide verdiepingen bevatten aparte modules die luchtig ingedeeld zijn over de ruimte. Zo wordt het geheel overzichtelijk gehouden en blijft het gemakkelijk navigeren doorheen de omvangrijke collectie. In de belevingsruimte geldt één regel: met licht maak je de ruimte tot wat ze dient.

In de showroom is ook een speciaal hoekje gewijd aan de warme Black & Gold collectie, sinds jaar en dag een vaste waarde binnen het gamma van TAL. Ook drie beursstanden vonden er hun plaats. Toch is er nog steeds ruimte voor uitbreiding. De showroom doet bovendien ook dienst als receptieruimte. In alle noden om een grote groep mensen te kunnen verwelkomen zijn voorzien.

De toonzaal inspireert en begeestert met trendsettende en spannende ontwerpen. Uiteraard biedt de volledige nieuwbouw de kans om uitermate te pronken met zowel verlichting van TAL als schakelaars van Lithoss. Doorheen het hele gebouw kom je de totale toewijding aan kwaliteit van beide merken tegen. Een bezoekje waard dus.