De zoektocht naar een zeer aanwezige en flamboyante hanglamp resulteerde in een samenwerking met meester-glasblazers. Met hen ging Delta Light sleutelen aan de balans tussen object en licht, tussen subtiele kleuren en diverse verhoudingen van densiteit en transparantie. Het resultaat van dat alles is Mello. Uitgeschakeld winnen Mello’s kleuren aan scherpte en ontstoken verdwijnen ze in een vriendelijk licht. Mello verspreidt een speciaal gevoel van intimiteit, met rechtstreeks licht op het oppervlak eronder en tegelijk een boost van warmte, elegantie en transparantie voor de ruimte daaromheen.

De Mello-collectie omvat twee vormen, telkens verkrijgbaar in verschillende versies. Ze zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt en het resultaat van verbluffend vakmanschap en een scherp oog voor detail.

De langwerpige, energieke pilvorm van Mello L is een oppepper voor de hele omgeving. Zijn dynamische flair en genereuze volume brengen hommage aan de sfeer in een ruimte. Matheid en transparantie worden oordeelkundig gedoseerd tot glaswerk dat het licht reflecteert, zonder te verblinden en zonder aan efficiëntie in te boeten. Mello L houdt van grote ruimtes om met zijn stralende licht helemaal in te palmen.

Mello R is een klassieke vorm die op hedendaagse wijze nieuw leven ingeblazen kreeg. Deze hanglamp brengt poëtische en herkenbare designelementen tot nieuwe hoogtes. Alle glas is handwerk en geblazen, wat tot uiting komt in een teder licht en een warme joie de vivre.

Mello R bestaat in 3 en de L-versie in 2 formaten. Allemaal zijn ze leverbaar in de kleuren roze, amber, gerookt en nevel. Het Mello-assortiment kan genieten van zijn zelfstandigheid maar verkiest gezelschap en verspreidt dan zijn warme licht in mysterieuze maar vertrouwde combinaties. De verschillende vormen staan open voor dialoog met allerlei omgevingen. De grote bolle vormen voeren vanuit het geheugen naar nieuwe creatieve hoogtes.