Nu steeds meer producten worden gekoppeld aan het internet, worden deze alsmaar slimmer. Dit geeft de gebruiker meer flexibiliteit, bespaart extra kosten en biedt meer comfort. Baal je nog wel eens als een film bij de videotheek is verhuurd? Sta je nog vaak in de rij bij een warenhuis? De ontwikkelingen gaan erg snel… Maar let op, met licht is dat niet anders. Nu LED-verlichting de standaard is geworden, ligt er een kans voor de installatiebranche om met slimme verlichting een veel betere beleving aan te bieden voor gebruikers en zo meer waarde toe te voegen. Tot dusver bleven kleine en middelgrote ondernemingen (KMO) verstoken van deze ontwikkelingen maar dat is nu verleden tijd.

In de KMO kom je vrijwel altijd verlichting tegen die met een schakelaar aan of uit gezet kan worden. Niet per werkplek, maar voor iedereen tegelijkertijd. Zodra je het licht wilt dimmen of werkruimtes anders wilt indelen moet een installateur de bekabeling uitbreiden of aanpassen. Door de hogere kosten en onbruikbare werkruimtes tijdens installatie zien de meeste KMO‘ers daarom af van vernieuwing.

Met Interact Pro biedt Philips een unieke oplossing. Met Interact Pro sluit je elk lichtpunt aan op de netspanning en kun je met behulp van een app alle werkruimten indelen en het gedrag van de verlichting eenvoudig instellen. Moeten de lampen op de gang aan gaan bij beweging? De meeting ruimte anders belichten als de beamer aan staat? Het licht 100% aan als de schoonmaker langs komt op dinsdagavond? Geen probleem. Je hebt maximale controle over de lichtpunten zonder moeilijke bekabeling en configuraties.

De eerste installatie is niet anders als bij normale verlichting. Spanning op de armatuur, ophangen volgens het lichtplan en klaar. Vervolgens hang je een gateway op die je aan het internet koppelt. Dan begint het spelen. Je laat de app alle lichtpunten, draadloze schakelaars en bewegingssensoren zoeken. Je definieert alle werkruimtes en koppelt elke armatuur of schakelaar aan een ruimte. Tenslotte voeg je specifiek gedrag toe, maar dat kan ook altijd later nog. De beste ideeën komen namelijk tijdens het gebruik.

Zet de stap van LED-verlichting naar slimme verlichting en stoom je bedrijf klaar met nieuwe innovaties en vernieuwde dienstverlening naar je klanten.