Relighting projecten vragen een bijzondere aanpak door onze verlichtingsspecialisten en afhankelijk van de aard en
complexiteit kan er een verschillend stappenplan met de klant worden besproken. De noden in een school zijn namelijk anders dan die van een ziekenhuis of een bedrijfsgebouw. Onze specialisten bieden u voor elk aspect in ieder segment een gepaste oplossing.

De initiële vraag is echter steeds dezelfde: hoe kunnen we de bestaande verlichtingsinstallatie energiezuiniger maken met behoud of zelfs met verbetering van de huidige funtionaliteit?

STAP 1
Een plaatsbezoek door een verlichtingsspecialist van Rexel/Lightlab is vaak de eerste stap in het proces. De specialist zal niet alleen alle huidige toestellen en hun verbruik oplijsten, maar tevens ook nagaan wat de branduren en aansturingen zijn (bijvoorbeeld detectoren).

STAP 2
De verlichtingsspecialist zal LED-alternatieven selecteren die een optimaal antwoord bieden aan de noden van de klant.

STAP 3
Rexel werkt aan de hand van deze selectie een lichtberekening uit met aangepaste software, bijvoorbeeld in Relux, Dialux en/of Dialux evo. We kunnen niet alleen met zekerheid bepalen of er aan alle wettelijke normen voldaan is, maar we kunnen ook nagaan of de specifieke verwachtingen van de klant zijn ingelost op het gebied van extra veiligheid bijvoorbeeld of qua verbeterd lichtbeeld.

STAP 4
Automatisatie
is niet meer weg te denken in de huidige lichtplanning en daarom zal het Rexel team deze optie grondig onder de loep nemen om de prestaties verder te optimaliseren. Dit kan op basis van stand-alone modules, DALI, domotica of KNX zijn. We betrekken steeds de installateur bij het bepalen van die keuze.

STAP 5
Is er aan alle eisen voldaan? Dan zal onze verlichtingsspecialist voor u een TCO (Total Cost of Ownership) berekening maken waaruit zal blijken hoe efficiënt het nieuwe voorstel is en binnen welke termijn deze investering zal terugverdiend worden op basis van energiebesparing en het beperken van diverse onderhoudskosten. Indien gewenst, kunt u hier een MRO
(Maintenance, Repair en Overhaul) model aan laten toevoegen.

STAP 6
De verlichtingsspecialist stelt vervolgens een overzichtelijk dossier samen en bespreekt het voorstel met de installateur. Indien nodig kunnen er nog wijzigingen in aangebracht worden.

STAP 7
Het relighting project wordt tenslotte voorgelegd en besproken met de eindklant. De berekeningen en simulaties worden bij voorkeur grafisch uitgewerkt om de toegankelijkheid tot deze technische materie zo laagdrempelig mogelijk te houden.