THE STRUCTURAL LIGHT

 In de nieuwe collectie “The Structural Light” van SIMES integreert licht zich in de architectuur om zo zelf een levend materiaal te worden zoals steen, beton, glas. Met de introductie van het verlichtingstoestel Brick Light, via de vorm van de steen, wordt licht een structureel item; het geeft een nieuwe materialiteit om de volumes van architectuur te bepalen en te verbeteren. Bovendien wordt licht zelf architectuur, een structureel element zoals de baksteen en wanneer het licht uit is; verdwijnt het. Er werd een nieuw component, het materiaal glas, gebruikt voor het ontwerp van de Brick Light, dat bestaat uit een solide en robuust glasgieten. Het kan het gewicht van de architectuur dragen met een bijna dubbele laadcapaciteit van een normale baksteen (100N / mm² vs 60N / mm²).

Brochure “The Structural light” SIMES

BRICK LIGHT

Brick Light camoufleert zichzelf met de baksteenstructuur, niet alleen door het aannemen van de vorm en de afmetingen van de baksteen, maar ook door dezelfde gevraagde handeling en installatie te hanteren dankzij zijn kenmerken van weerstand en beheersbaarheid. De ingetogen en eenvoudige archetype-vorm maakt een perfecte integratie mogelijk in muren. Het is eindeloos inzetbaar en gaat goed samen met het ritme van de oppervlakken en passende verlichtingsbehoeften ontworpen voor integratie met stenen muren met uitstraling.

Zijn compacte geometrie en zijn aanpasbaarheid om opgenomen te worden in het metselwerk zelf en zichzelf te identificeren, samen met de vaste stof glas, maakt het performant in termen van onderhoud, levensduur en vandaalbestendigheid.

“I took the light and made it tangible…” James Turrell

Brick Light is ook beschikbaar in een tweede variant namelijk als een draagbaar decoratief armatuur voor buiten. Het is opgevat als een armatuur die werkt op lithium-polymeer batterij die gevoed wordt via een micro USB-stekker met een maximaal vermogen (batterijversie) van 8 uur, met een ON-OFF-schakelaar verborgen aan de onderkant van de basis en beschikt ook over laterale drie stappen dimschakelaar (30% – 70% – 100%). Het armatuur wordt geleverd met een micro-USB-kabel.