Rexel beschikt over een team van specialisten die in samenspraak met de installateur, architect en eindklant naar de meest aangewezen oplossing zal zoeken voor uw project. Alle aspecten van verlichting en automatisatie worden systematisch onder de loep genomen om zo een volledig beeld te kunnen vormen van het project.  Naargelang de vraag gaan we over tot een plaatsbezoek, een bespreking in onze Lightlab concepts of een initiële studie op basis van de plannen.

Het spreekt voor zich dat de aanpak zal verschillen tussen een bestaand project en een geplande nieuwbouwsituatie.  Het grote voordeel is dat Rexel niet merkgebonden is, waardoor wij samen met u de keuze hebben uit een uitgebreid gamma producten om een optimaal systeem te realiseren.

We stellen u graag enkele van deze systemen voor.

KNX

KNX is wereldwijd de enige open standaard voor alle toepassingen van woning- en gebouwautomatisering.

Ongeacht welk systeem u wilt regelen: verlichting, rolluiken, veiligheidssystemen, energiebeheer, verwarming, ventilatie, airconditioning, signalisatie- en monitoringsystemen, interfaces naar service- en gebouwautomatiseringssystemen, afstandsbediening, audio- en videotoepassingen, … Al deze functies werken via een uniform systeem, KNX genaamd.

De mogelijkheden om een slimme woning of slim kantoor te creëren zijn onuitputtelijk. Houd het eenvoudig met lichtregeling of ga uit de bol en verbind verschillende soorten apparaten. KNX legt de lat van automatisering en personalisering een stuk hoger.

Gezien wij niet merkgebonden werken, hebben wij voor u een aanbod van meer dan 450 merken die producten voor KNX verdelen, volledig volgens budget en wens.

Waarom kiezen voor KNX?
Wanneer de lichtstudie wordt uitgevoerd door Lightlab, dan stemmen wij de KNX-sturing hier volledig op af. Naast het koppelen van uw verlichting, kunt u eveneens een beroep doen op één van onze KNX-specialisten voor het koppelen van al uw andere technieken.

DALI

= Digital Adressable Lighting Interface

DALI is een internationale standaard om lichtsturing en verlichtingstoestellen met elkaar te laten communiceren via een tweeaderige stuurkabel. Hierbij heeft u de keuze uit een zeer uitgebreid aanbod aan verlichtingsmerken en -stijlen.  De bediening en complexiteit worden bepaald volgens de noden van het project.

1. STAND ALONE

Systeem waarbij een impuls van een drukknop lokaal wordt omgezet naar een DALI signaal door middel van een compacte interface (bijvoorbeeld ACU BT van Ledvance).  Alle aangesloten toestellen krijgen hetzelfde commando toegestuurd volgens het broadcastprincipe.

Waarom kiezen voor stand alone?
Goedkope oplossing die eenvoudig te installeren is.

2. DALI NETWERK
Een volwaardige DALI gateway met programmeerbaar geheugen stuurt de aangesloten componenten in groepen. Deze groepen en hun parameters kunnen steeds softwarematig aangepast worden als er bijvoorbeeld in de toekomst wijzigingen zouden zijn in de opstelling.

Waarom kiezen voor DALI netwerk?
Dit is een interessante optie als er geen andere automatisatie gewenst is. De prijs is afhankelijk van het type project.

3. DOMOTICA + DALI
Het gekozen domoticasysteem wordt samengesteld volgens de standaardconfiguratie van de fabrikant. Bij de sturing van de DALI-verlichtingskringen wordt een aangepaste interface toegevoegd. Naargelang het merk kan er gewerkt worden met broadcast of individuele adressering.

Waarom kiezen voor Domotica + DALI?
Flexibele oplossing waarbij u blijft werken met het vertrouwd materiaal en protocol.

4. KNX + DALI
Hier fungeert het KNX component als centrale stuureenheid waarbij er via een KNX/DALI interface de nodige vertaling gebeurt naar de verlichting toe.

Waarom kiezen voor KNX + DALI?
Zeer goede oplossing bij bredere automatisatie, prijsgunstig en overzichtelijk.


INTERACT PRO

Interact Pro is een LED verlichtingssysteem, ontwikkeld door Signify, waar de LED armaturen simpelweg aangesloten worden op 230V.  De draadloze Zigbee sturing gebeurt door middel van de centrale Wireless Gateway, die tevens in verbinding staat met optionele Interact Pro detectoren en schakelaars.

Waarom kiezen voor Interact Pro?
Een zeer flexibele oplossing voor KMO’s, scholen, industrie, woonzorgcentra, maar momenteel niet combineerbaar met andere verlichtingsmerken.


TCO

= TOTAL COST OF OWNERSHIP

TCO is een vergelijkende studie tussen verschillende verlichtingsoplossingen waarop de klant zich kan baseren om een weloverwogen keuze te maken. Hier worden de effectieve aankoopprijs en accumulerende energie- en onderhoudskosten gedetailleerd in kaart gebracht volgens een afgesproken termijn. Doorgaans wordt dit model over een periode van 10 jaar geanalyseerd, waarbij ook werkuren voor lampvervanging, hoogtewerker en andere factoren kunnen toegevoegd worden.

Waarom kiezen voor TCO?
Rexel kan u een zeer nauwkeurige prognose voorleggen van de evolutie van alle kosten zodat er duidelijk kan aangetoond worden welke keuze en binnen welke termijn de meest voordelige zal zijn.


MRO

= Maintenance, Repair and Overhaul

MRO zijn alle onderhoudskosten gelinkt aan een verlichtingsinstallatie over een bepaalde periode. Vergelijkbaar met een TCO-berkening, maar hier wordt het accent gelegd op revisie, onderdelen, werkuren en onderbrekingen (in productie). Dit leidt niet alleen tot een duidelijke inschatting van de kosten, maar laat de klant toe een optimaal schema voor preventief onderhoud op te stellen.

Waarom kiezen voor MRO?
MRO creëert een grote meerwaarde voor industriële klanten, zeker in bedrijven waar er met continue productielijnen wordt gewerkt.


Human Centric Lighting

Human Centric Lighting, kortweg verlichting waar de mens centraal staat.  Wij hebben allemaal een“ingebouwde klok”, ons bioritme, dat het natuurlijk verloop van het daglicht volgt, ook wel circadiaans ritme genoemd.

Na grondig onderzoek en dankzij de recente ontwikkeling van compacte LED oplossingen en sturing is het nu mogelijk om Human Centric Lighting breder toe te passen, waardoor de balans van welzijn en prestaties in bijvoorbeeld een kantooromgeving optimaal afgestemd kunnen worden.

Er zijn steeds meer verlichtingsfabrikanten die hiervoor producten kunnen aanbieden waarbij twee of meer lichkleuren gemengd worden volgens het circadiaans ritme.

Waarom kiezen voor Human Centric Lighting?
Deze toepassing kent zeer goede resultaten, vooral in ruimtes waar er een gebrek is aan natuurlijk daglicht. Er wordt een betere concentratie, betere prestatie en minder ziekteverzuim vastgesteld.


Esabora

Esabora is een veelzijdig softwarepakket dat exclusief door Rexel is ontwikkeld. Het laat u toe snel installatieplannen, eendaadsschema’s, stuklijsten,
offertes en bestellingen op te stellen en te beheren.

Waarom kiezen voor Esabora?
Er is geen AUTOCAD kennis vereist en u heeft onmiddelijk toegang tot een zeer uitvoerige database met producten. U kunt het volledig
technisch dossier tevens personaliseren met uw eigen logo en bedrijfsgegevens.